GOEDKOPER TROUWEN DOE JE ZO

De bruiloft van je dromen zonder dat het goedkoop aanvoelt? In dit artikel bespreken we hoe je met een beperkt budget dat kan waarmaken zonder compromissen te moeten sluiten.

1) Koop je bloemen op de vroegmarkt




Bloemen zijn een onmisbaar onderdeel van je decoratie maar helaas ook verschrikkelijk duur. In plaats van deze bij een gewone bloemenwinkel te bestellen of nep bloemen te moeten kopen kan je voor veel minder geld echte bloemen kopen op de vroegmarkt in Brussel. Mits wat creativiteit kan je je locatie gewoon zelf geweldig opfleuren! Let wel op dat wanneer je enkele dagen vooraf je bloemen gaat halen, dat je ze koel en donker bewaart; eventueel in de kelder. Vergeet ook niet het water in de vazen brandschoon te houden zodat je bloemen nog even mooi zijn op je trouwdag!


2) Kies voor stadszalen



Je trouwlocatie is ook een enorme hap in je budget. Kijk daarom even na of je stad ook geen zalen verhuurt. De tarieven van stadszalen zijn meestal veel goedkoper dan die van privé eigenaars. In Mechelen kan je voor een mooi overzicht bijvoorbeeld op deze link terecht: https://www.mechelen.be/zaalverhuur .


3) Uitnodigingen online bestellen



Voor mooie kaarten hoef je ook niet veel te betalen. Je kan deze goedkoop bestellen via verschillende websites. Denk aan Vistaprint, Tadaaz,... Je kan hier uit talloze ontwerpen kiezen en deze verder personaliseren. Succes gegarandeerd!


4) Gratis trouwen




Gratis trouwen klinkt als muziek in de oren. Elke gemeente heeft zijn eigen tarief wanneer je voor de wet gaat trouwen. Maar meestal kan op 1 dag in de week helemaal gratis en voor niets je huwelijk voltrokken worden. Bijvoorbeeld in Mechelen is dat op maandag.


5) Kwalitatieve trouwkledij hoeft niet duur te zijn



Één van de belangrijkste dingen op je huwelijk is je trouwkledij. Het is belangrijk dat je je goed en mooi voelt op je grote dag. Ga daarom zeker geen goedkope trouwjurk bestellen van het internet die er helemaal niet zal uitzien zoals op de foto. Als het te goed is om waar te zijn, dan is dat ook zo. Ga daarom toch langs bij een speciaalzaak en bekijk de mogelijkheden voor jouw budget. Bij CC Bridal kunnen wij bijvoorbeeld voor elk budget jouw droom waarmaken!


6) Laat je bruidstaart maken door een hobbykok




Bruidstaarten bij bakkers bestellen is enorm duur! Een taart voor een 50-tal personen kan al snel een paar honderd euro's kosten. Ga daarom op sociale media op zoek naar een leuke hobbykok die met veel talent en liefde jouw droomtaart wil maken. Zorg er wel voor dat hij of zij enige ervaring heeft en enkele referenties of voorbeelden kan tonen.


7) Bespaar NIET op je fotograaf




Wat je ook doet, zorg ervoor dat je de beste fotograaf hebt die je kunt vinden. Op je foto's wil je écht niet besparen. Een goede fotograaf hoeft niet per se duur te zijn maar houd hier toch een reëel budget voor opzij. Je trouwfoto's zijn immers hetgeen waar je de rest van je leven plezier aan zal hebben.